Distracție și gimnastică pentru minte într-unul: Pictura pe numere pentru cei mai în vârstă

Pictura după numere este un hobby excelent pentru adulții de toate vârstele, în special pentru persoanele în vârstă. Este o activitate plăcută care menține creierul în formă și care poate contribui la îmbunătățirea creativității, a memoriei și a motricității.

Image1

procesul nu este complicat

Image1

susținerea funcțiilor cerebrale

Image1

efect anti-stres

O activitate minunată cu numeroase beneficii.

Pictura pe numere este una dintre multe modalități de a crea obiecte de artă unice.Procesul este foarte simplu – pânza prevăzută cu șablon te va ghida pas cu pas spre un rezultat minunat. Nu numai că obții un obiect decorativ cu adevărat special pentru casa ta, dar te și bucuri de multe alte avantaje.

Nu trebuie decât să pregătești pânza și vopselele, să iei o pensulă și să îți urmezi intuiția. Odată pictate, câmpurile numerotate de pe pânză încep să prindă viață și să se contopească într-o adevărată operă de artă sub privirea ta.Întregul proces creativ aduce multă satisfacție, poate crește stima de sine și te poate face mai fericit.Este un exercițiu simplu, la care poate participa oricine, indiferent de vârstă.

Pictura pe numere este și o modalitate excelentă de a petrece timp cu familia și/sau prietenii. Puteți lucra împreună la un tablou, sau separat, luându-vă inspirație unul de la altul. Cu toate acestea, pictura pe numere este o activitate de care te poți bucura la fel de bine și de unul singur.

Îți menține mintea ageră

Unul dintre cele mai importante beneficii ale pictatului este stimularea funcțiilor creierului. Deși tehnica nu este dificilă, această activitate creativă presupune utilizarea memoriei. Umplerea câmpurilor numerotate îmbunătățește astfel memoria și capacitatea de atenție.Mai mult, atenția la detalii necesită răbdare și grijă, astfel că lucrul la un tablou pe numere îți va îmbunătăți motricitatea și este o modalitate grozavă prin care să îți susții vitalitatea și buna funcționare a minții.

În plus, întregul proces calmează și relaxează profund. Poți să te bucuri astfel de câteva momente de răgaz cu tine însuți, să uiți de griji și să te concentrezi exclusiv pe forme și culori. La final, îți poți decora locuința cu tabloul creat sau i-l poți oferi în dar cuiva drag.

Picturi potrivite pentru cei mai în vârstă

Motivele simple sunt cea mai bună alegere pentru început.Motivele abstracte,animalele,florile, mandalalele și semnele zodiacale sunt doar câteva motive simple pe care le poți găsi în galeria noastră. Cu timpul, pe măsură ce capeți experiență, poți trece la motive mai sofisticate, ca de pildă peisaje și locuri preferate din România, Italia sau de oriunde altundeva. La noi, poți fi sigur că vei găsi ceva pe placul tău.

 

Dacă îți dorești însă un tablou cu adevărat original, poți alege săcomanzi o pictură pe numere realizată în baza unei fotografii proprii.Fotografia va fi transformată de către experții noștri într-un șablon pe care îl poți picta. Rezultatul este imortalizarea celor mai frumoase momente din viața ta, precum un portret cu nepoții sau o poză de familie.

Sfaturi pentru o pictură pe numere reușită

Dacă ești mai în vârstă și vrei să încerci pictura pe numere, ai aici câteva sugestii pentru început.

  • Motive simple– Nu e nevoie să fii un artist cu experiență pentru a realiza un tablou pe o pânză cu șablon, însă motivul ales determină gradul de dificultate. Prin urmare, îți recomandăm să începi cu ceva ușor. Pe măsură ce avansezi, poți alege motive tot mai complexe, însă dacă faci asta chiar de la început, s-ar putea să îți pierzi motivația să finalizezi tabloul.
  • Antrenează-ți răbdarea și nu te teme de greșeli; dacă pictezi dincolo de limitele unui câmp, nu îți face griji, pentru că se va estompa pe măsură ce umpli câmpurile din jur. Acordă-ți timp suficient și nu te lăsa descurajat. Vei deveni tot mai bun pe măsură ce exersezi.
Cadou original pentru bunica

O activitate creativă precum pictura pe numere este un mod excelent de a-ți menține mintea în formă. Deși pictatul câmpurilor numerotate e destul de simplu, rezultatul este întotdeaua impresionant. Așadar, alege-ți un motiv care îți surâde și începe să experimentezi cu pensulele și culorile acrilice. Lasă-te purtat de magia picturii pe numere și savurează bucuria de a realiza o operă de artă cu propriile mâini.